Hoofdrol voor VAR bij PEC-Utrecht: 'Iedereen was even aan het buurten met elkaar'

Hoofdrol voor VAR bij PEC-Utrecht: 'Iedereen was even aan het buurten met elkaar'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 08:08zo 22-11-2020 om 08:08

De VAR had een drukke avond bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht (1-1). Een doelpunt van de thuisploeg werd na inmenging van de videoscheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel, terwijl een rode kaart voor Thomas Lam werd teruggedraaid naar geel.

"Dat ziet denk ik niemand met het blote oog. Het is zo, met die technologie heb je te maken", begint PEC-trainer Stegeman na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports wanneer hem gevraagd wordt naar het buitenspelmoment. "Het vervelende is dat het écht lang duurt. Ik stond op een gegeven moment te keuvelen met René (Hake, red.), volgens mij was iedereen even aan het buurten met elkaar. Dat is vaker als er een VAR-beslissing is. Net als bij de rode kaart: dat duurt best lang. Dan haal je het tempo en het ritme uit de wedstrijd."

Stegeman zag dat scheidsrechter Danny Makkelie zijn aanvoerder Lam in de slotfase met een rode kaart naar de kant stuurde, maar na het bekijken van de beelden kwam de arbiter tot de conclusie dat zijn beslissing onjuist was. "Ik vond het al vrij zwaar gestraft... Volgens mij maakten zij in de eerste helft ook nog wel een behoorlijk zware overtreding. In Engeland is dat niet eens een gele kaart", kan Stegeman er na afloop om lachen. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws