Ten Hag neemt het op voor Blind en zet grote vraagtekens bij speelwijze Oranje

Ten Hag neemt het op voor Blind en zet grote vraagtekens bij speelwijze Oranje

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 12:12zo 22-11-2020 om 12:12

Erik ten Hag draait er niet omheen: Daley Blind komt niet goed tot zijn recht bij het Nederlands elftal door het systeem van bondscoach Frank de Boer. Dat stelt de Ajax-trainer bij FOX Sports.

Erik ten Hag is het niet eens met de kritiek op Daley Blind na de interlands van het Nederlands elftal tegen Spanje, Bosnië-Herzegovina en Polen. De laatste dagen werden onder meer vraagtekens gezet bij de snelheid van de dertigjarige verdediger.

"Dat hij weet hij zelf ook wel, maar het heeft lang niet altijd met Daley te maken", reageert Ten Hag bij FOX Sports, vlak voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. "Zijn problemen komen door de organisatie van Nederland, die is gewoon niet goed. Door de (matige, red.) restverdediging ontstaan er veel te grote ruimtes."

"Die backs staan ook veel te hoog op het veld", vervolgt Ten Hag. "Ja, dan breng je dit soort spelers in de problemen. Maar laten we niet vergeten dat Daley aan de bal fantastisch was." Wel had Blind was 'dominanter mogen zijn', aldus de trainer. "Maar dat is niet zo eenvoudig. Het Nederlands elftal zit ook in een proces."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Ten Hag?

(1357 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws