Dubbel drama voor Koeman in Barcelona: Piqué loopt zware knieblessure op

Dubbel drama voor Koeman in Barcelona: Piqué loopt zware knieblessure op

22-11-2020 13:50 Laatste update: 14:20
24

Dramatisch nieuws voor Ronald Koeman: Gerard Piqué heeft een zware knieblessure opgelopen en is lange tijd uit de roulatie. Ook is er slecht nieuws rond Sergi Roberto.

Piqué raakte zaterdagavond in de verloren La Liga-topper tegen Atlético Madrid (1-0) geblesseerd aan zijn knie. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat er aanzienlijke schade is in zijn rechterknie. De verwachting is dat hij maanden aan de kant staat, al doet Barça geen mededelingen over de herstelduur.

Ook Roberto viel geblesseerd uit in Madrid - en ook voor hem ziet het er slecht uit. De rechtsback, die ook als middenvelder uit de voeten kan, heeft een spierscheuring opgelopen in zijn hamstring, waardoor hij zeker twee maanden moet toekijken. Hij mist naar verwachting zeventien (!) wedstrijden.

Na het wegvallen van Piqué heeft Koeman voorlopig slechts één centrale verdediger tot zijn beschikking. Frenkie de Jong wordt waarschijnlijk als noodverband gebruikt, zoals dat voor de interlandperiode ook drie keer gebeurde. Met onder anderen Samuel Umtiti, Sergio Busquets en Ansu Fati waren al een aantal belangrijke spelers afwezig bij Barça.

De blessures komen Koeman zeer slecht uit. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal kent een stroef begin bij Barcelona, dat in La Liga met elf punten uit acht speelrondes de slechtste start sinds 1991 beleeft. Bovendien heeft de club een loodzwaar programma voor de boeg. Komende week wacht Dinamo Kiev in de Champions League.