Advocaat zet aankoop op Feyenoord-bank: 'Twijfel nog steeds, moet het verdienen'

Advocaat zet aankoop op Feyenoord-bank: 'Twijfel nog steeds, moet het verdienen'

22-11-2020 14:37
36

Ondanks de waslijst aan blessures heeft Dick Advocaat voor Fortuna Sittard - Feyenoord geen basisplaats ingeruimd voor João Teixeira. De Portugese middenvelder heeft zijn trainer nog niet overtuigd.

Teixeira verliest de concurrentiestrijd in De Kuip vooralsnog van Mark Diemers, Jens Toornstra en Orkun Kökcü. "Dit middenveld is wat degelijker", zegt Advocaat tegen FOX Sports. "João zal zijn positie toch moeten verdienen. Ik vind dat dat hem nog wat moeite kost. Het moet zo zijn dat ik niet ga twijfelen en ik twijfel nog steeds. Niet aan zijn kwaliteiten, maar er komt meer bij kijken dan alleen z'n kwaliteiten."

Wedden

Meer odds

Advocaat mist in Sittard maar lieft negen spelers. "Maar we hebben nog steeds een groep van negentien man en we hebben er maar elf nodig", stelt hij nuchter vast. "Ik denk nog steeds dat we een goed elftal hebben. En als ik dat niet zou denken, zou ik het nooit zeggen. Daar moet je geen voeding aan geven. Degenen die er zijn, moeten zich belangrijk voelen. En dat zijn ze ook, anders spelen ze niet voor Feyenoord."