Labyad komt met andere verklaring bij Ajax: 'Daardoor ontstaan meer blessures'

Labyad komt met andere verklaring bij Ajax: 'Daardoor ontstaan meer blessures'

22-11-2020 15:58
63

Zakaria Labyad was zondag één van de drie uitvallers bij Ajax tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De aanvallende middenvelder, die twee goals maakte, wijt het hoge aantal blessures echter niet aan het overvolle speelschema.

"Het weer verandert, de velden worden slechter... Ik vind zelf dat ons veld veel beter kan. Veel spelers gleden uit", verklaart Labyad bij de NOS. "Ja, we spelen veel wedstrijden, maar we zijn topsporters, krijgen veel rustmomenten en hebben een grote selectie, dus ik denk niet dat het daar aan ligt. De velden worden gewoon slechter en je glijdt sneller uit, waardoor je coördinatie minder is en er meer blessures ontstaan."

Labyad kon in de tweede helft niet verder door een knieblessure. Aanvankelijk maakte hij zich zorgen, maar de schade lijkt mee te vallen. "Ik kon m'n been niet volledig strekken, waardoor ik pijn had. Heftige pijn. Maar dat is nu gelukkig weg. Het voelt goed, dus ik ga ervan uit dat ik er woensdag (tegen FC Midtjylland, red.) bij ben." Bij FOX Sports toonde Labyad zich blij met zijn eigen keuze voor een wissel. "Ik wilde geen risico lopen."