Feyenoord-comeback na snelle achterstand en rood Kökcü, wondergoal van Senesi

22-11-2020 16:24 Laatste update: 16:26
221

Het kostte wat moeite, maar Feyenoord heeft een overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard: 1-3. De thuisploeg kwam al binnen de minuut op voorsprong via Zian Flemming en zag dat Orkun Kökcü al na twaalf minuten rood kreeg, maar Feyenoord draaide de wedstrijd nog voor rust om. Hoogtepunt was de wondergoal van Senesi.

De wedstrijd begon dramatisch voor Feyenoord, toen Flemming na dertig seconden spelen de verre hoek van het doel van Nick Marsman vond. Marsman verving Justin Bijlow, die vanwege een blessure verstek moest laten gaan. Het ging vervolgens van kwaad naar erger voor de Rotterdammers: Orkun Kökcü werd van het veld gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler, nadat hij met zijn noppen op het been van Roel Janssen ging staan. Niet veel later raakte Mats Seuntjens de lat.

Feyenoord kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en ongeveer tien minuten voor rust zorgde Senesi voor het absolute hoogtepunt van het duel: de Argentijn besloot de bal van buiten het strafschopgebied op de pantoffel te nemen en schoot deze snoeihard in de winkelhaak. Na zijn omhaal tegen ADO Den Haag produceerde hij ook nu weer een beauty.

Het doelpunt gaf Feyenoord vertrouwen om door te drukken en dat deden de mannen van Advocaat ook. Nog voor rust kwam het op 1-2, maar daar had het wel wat geluk bij nodig. Higler besloot de bal op de stip te leggen na een heel lichte overtreding van Martin Angha op Bryan Linssen. VAR Stan Teuben schaarde zich achter Higler en Berghuis faalde niet vanaf de strafschopstip: 1-2.

In de tweede helft kwam er een totaal ander Feyenoord op de mat in Sittard. De ploeg trok zich terug op eigen helft en dacht totaal niet meer aan aanvallen. Fortuna was echter nauwelijks in staat om gevaar te stichten op de helft van de tegenstander. Eén keer was het er dichtbij: Polter vond Marsman op zijn pad. Berghuis besliste de wedstrijd in de slotfase met zijn tweede benutte penalty van de middag en zorgde voor de 1-3.

Feyenoord houdt de ongeslagen status in de Eredivisie vast door de overwinning op Fortuna. De ploeg van Advocaat heeft 21 punten na 9 wedstrijden en staat op een derde plaats achter Ajax en Vitesse. PSV kan de Rotterdammers zondagavond, mocht er gewonnen worden van FC Twente, nog passeren.