Advocaat looft veerkracht Feyenoord: 'Met de mentaliteit zit het vrij aardig'

Advocaat looft veerkracht Feyenoord: 'Met de mentaliteit zit het vrij aardig'

22-11-2020 18:23 Laatste update: 18:56
63

Dick Advocaat is trots op de zege van Feyenoord op bezoek bij Fortuna Sittard (1-3). De Rotterdammers knokten zich knap terug in een lastig duel waarin de bezoekers bijna de gehele wedstrijd met tien man speelden door een vroege rode kaart van Orkun Kökcü.

Advocaat zag zijn ploeg bijzonder zwak beginnen aan het duel met Fortuna. "Het begon al op het middenveld met Kökcü, die zijn man liet lopen. En dan dat schot, ja, dat was ook houdbaar als ik eerlijk ben", begint de trainer van Feyenoord tegen FOX Sports.

Feyenoord knokte zich na de rode kaart van Kökcü terug in de wedstrijd, tot grote tevredenheid van Advocaat. "In de rust heb ik gezegd: Nou moet je aan elkaar laten zien dat je elkaar wil steunen en voor elkaar wil vechten. Laten zien dat we een team zijn, zelfs nu."

Door een wonderschone treffer van Marco Senesi kwam Feyenoord weer op gelijke hoogte in Sittard. "Naast dat hij een geweldige goal maakt, is het ook een geweldige speler. Maar ik moet de hele achterhoede, eigenlijk het hele team een compliment geven, dan doe ik niemand tekort."

Advocaat is trots op de veerkracht en de werklust van zijn ploeg. "Het was niet mooi, maar als je ziet wat voor strijd ze geleverd hebben.. ze zijn echt kapot. Ze hebben het al vaker laten zien, van een achterstand toch terug komen. Dus met het karakter en de mentaliteit zit het wel aardig", besluit een tevreden Advocaat.