LIVE-discussie: Geen wijzigingen bij AZ, één basisdebutant aan de kant van Emmen

LIVE-discussie: Geen wijzigingen bij AZ, één basisdebutant aan de kant van Emmen

22-11-2020 19:15 Laatste update: 19:24
36

AZ en FC Emmen staan tegenover elkaar in de laatste wedstrijd van de negende speelronde in de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot verloor nog geen enkele wedstrijd in de competitie dit seizoen, maar staat door de vele gelijke spelen 'slechts' achtste. FC Emmen wist daarentegen nog geen enkele wedstrijd winnend af te sluiten dit seizoen en staat op de zeventiende plaats. 

'Never change a winning team' moet AZ-trainer Arne Slot gedacht hebben toen hij zijn opstelling maakte voor het duel met FC Emmen. De Alkmaarders beginnen voor de derde keer op rij met dezelfde elf aan een competitiewedstrijd. Dat betekent dat Myron Boadu weer op de bank begint. Gudmunddson krijgt wederom de voorkeur in de punt van de aanval.  

Wedden

Meer odds

Bij FC Emmen heeft middenvelder Lucas Bernadou voor het eerst een basisplaats. Hij vervangt Sergio Peña, die geblesseerd terugkeerde na de interlandperiode met Peru. Trainer Dick Lukkien kiest tegen AZ weer voor een 4-4-2-systeem, waarin Anco Jansen en Michael de Leeuw acteren als spitsen. Keziah Veendorp speelt centraal op het middenveld, geflankeerd door Simon Tibbling. Verder de bekende namen aan de kant van Emmen.

De opstellingen
AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Koopmeiners, De Wit, Midtsjø; Karlsson, Gudmundsson, Stengs.
FC Emmen: Wiedwald; Bijl, Van Rhijn, Araujo, Cavlan; Laursen, Veendorp, Tibbling, Bernadou; Jansen, De Leeuw.