Dumfries kijkt niet naar arbitrage, maar naar spelers: '90 minuten, dat lukt niet'

22-11-2020 19:00 Laatste update: 19:04
122

PSV heeft op de late zondag dure punten laten liggen tegen FC Twente: een uur lang was er niets aan de hand voor de Eindhovenaren, maar uiteindelijk werd het alsnog 1-1. Aanvoerder Denzel Dumfries legde de verantwoordelijkheid bij de spelers zelf.

PSV kreeg na een uur spelen een strafschop tegen, maar Dumfries wilde niet naar de arbitrage kijken. "Dit had ik echt niet verwacht", reageerde hij direct na afloop. "Er zijn genoeg kansen geweest om hem over de streep te trekken."

Eran Zahavi miste op slag van rust zelfs een penalty: het bleek een dure misser te zijn. Na een uur spelen vloeiden de krachten weg en kon FC Twente terug in de wedstrijd komen. "We moeten wel professioneel en oud genoeg zijn om door te pakken", aldus Dumfries. "Het is geen geheim dat we veel wedstrijden spelen, dat je niet negentig minuten door kunt pakken. Maar dan moet je slim zijn. De kansen die je krijgt, moeten zitten."

Donderdag mag PSV alweer aan de bak. De Eindhovenaren mogen in de Europa League revanche nemen op PAOK Saloniki, nadat er in Griekenland met liefst 4-1 werd verloren.