Jans over omstreden PSV-penalty: 'Van Boekel vond het zelf ook geen strafschop'

Jans over omstreden PSV-penalty: 'Van Boekel vond het zelf ook geen strafschop'

22-11-2020 19:17
65

Het meest besproken moment na FC Twente-PSV was de strafschop die de Eindhovenaren vlak voor rust kregen. Jesse Bosch ging ogenschijnlijk per ongeluk op de voet van Noni Madueke staan: arbiter Pol van Boekel liet aanvankelijk doorspelen, maar werd naar de kant geroepen door de VAR en wees alsnog naar de penaltystip.

Het incident zorgde voor heel wat ophef op social media, maar ook de hoofdrolspelers in de Grolsch Veste fronsten hun wenkbrauwen. "Ik heb het in de rust even teruggezien. Ik heb even met Pol van Boekel gesproken: die vond het ook geen strafschop. Dat maakt het helemaal...", reageerde FC Twente-trainer Ron Jans na afloop tegenover FOX Sports. "De uitleg kan ik beter bij de arbitrage laten, maar Jesse Bosch speelde gewoon de bal weg!"

Uiteindelijk liep het met een sisser af voor FC Twente: Eran Zahavi stuitte op Joël Drommel. "Madueke zei zelf ook: ja, er is gewoon helemaal niets aan de hand. Ik vind ook niet dat de VAR de scheidsrechter had moeten roepen. Maar ja, Joël Drommel is een aardige keeper... Gelukkig heeft het geen invloed op het resultaat", aldus Jans, die afsloot met een tegeltjeswijsheid. "VAR en corona: we zullen ermee moeten leven."