Opnieuw 'mindfuck' voor Van Boekel: In de hoek geduwd van dat strafschop geven

Opnieuw 'mindfuck' voor Van Boekel: "In de hoek geduwd van dat strafschop geven"

22-11-2020 19:38 Laatste update: 20:18
82

Pol van Boekel is na FC Twente-PSV door het stof gekropen. De leidsman kende op aanraden van de VAR een controversiële strafschop toe aan de Eindhovenaren, maar erkende na afloop dat hij ernaast zat.

Van Boekel liet aanvankelijk doorspelen, nadat Jesse Bosch in aanraking kwam met tegenstander Noni Madueke. Het bekijken van de beelden bracht hem dus op andere gedachten. "Ik zie daar voet op voet. Ik denk: ja, als je dat bewijs hebt en je stuurt het de huiskamers in, waarom moet je dan eigenwijs zijn? Dan is het gewoon een strafschop", liet hij na afloop weten aan FOX Sports.

Bosch speelde in eerste instantie echter de bal, maar dat was de arbiter ontgaan, erkende hij na afloop. "In de rust zag ik dat, toen keek ik rustig de beelden na met een kopje thee erbij", aldus Van Boekel. "Als ik dat gezien had op het scherm, dan had ik inderdaad geen strafschop gegeven."

De leidsman noemde VAR-interventies in een eerder stadium al 'mindfuck'. "Ja, zo kun je het wel noemen. Je gaat naar het scherm toe, in de veronderstelling dat je een grote fout hebt gemaakt. Nou, dan krijg je die informatie op het beeld te zien, van dat voet op voet. En dan word je in de hoek geduwd van dat strafschop geven. Je hebt niet de rust om te zeggen: kijk nog eens in een andere hoek. Je bent te veel bezig met de informatie van de VAR. Dat is een beetje mindfuck, wat ik een paar jaar geleden ook al zei."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie