VAR liet Van Boekel 'de verkeerde beelden' zien: 'Dat heb ik via-via gehoord'

VAR liet Van Boekel 'de verkeerde beelden' zien: 'Dat heb ik via-via gehoord'

22-11-2020 19:33
55

Volgens Jesse Bosch kreeg scheidsrechter Pol van Boekel verkeerde beelden te zien toen hij moest oordelen over de strafschop van PSV. Een vermeende overtreding van de middenvelder van FC Twente op Noni Madueke was voor VAR Serdar Gözübüyük aanleiding om de arbiter naar het scherm te halen.

Van Boekel werd door Gözübüyük overtuigd om een strafschop te geven, tot onbegrip van alles en iedereen. Bosch hoorde in de rust hoe dat kon. "Via-via hoorde ik zelfs dat hij alleen het beeld heeft gezien waarbij ik de speler van PSV op de voet ging staan", zegt de 'dader' tegen Tubantia. "Maar dat was niet de totale actie. Daarvoor speelde ik zuiver de bal en ik kan toch moeilijk mijn voet er af halen als ik doorzwaai."

Dat Joël Drommel, de uitblinkende keeper van de Tukkers, de inzet van PSV-spits Eran Zahavi stopte was volgens Bosch een klein beetje gerechtigheid. "Het was absoluut geen penalty, maar gelukkig hebben we een geweldige keeper", spreekt de middenvelder zijn lof uit. "Ik geloof in het lot. Het was geen strafschop en dus gaat hij mis."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie