VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier met drietal, Sparta goede tweede

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier met drietal, Sparta goede tweede

23-11-2020 10:00 Laatste update: 10:20
72

Ajax is na de negende Eredivisie-speelronde hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Amsterdamse club levert drie spelers, één meer dan Sparta en twee meer dan Feyenoord en PSV.

Joël Drommel (FC Twente)
Het weekje Oranje heeft Drommel goed gedaan. Niet dat de Twente-doelman daarvoor slecht keepte, integendeel, maar tegen PSV was hij nóg sterker. Hoogtepunt was zijn achterwaartse redding in de openingsfase.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Na zijn onmogelijke omhaal tegen ADO Den Haag produceerde Senesi zondag bij Fortuna Sittard wéér een absolute wereldgoal. Feyenoord had het geniale moment van de Argentijnse verdediger nodig: na het doelpunt kantelde de wedstrijd.

Daley Blind (Ajax)
Na de interlands van het Nederlands elftal tegen Spanje, Bosnië-Herzegovina en Polen bevond Blind zich opeens in het oog van de storm: Johan Derksen noemde hem zelfs een 'gedateerde voetballer'. Tegen Heracles bewees hij het ongelijk van zijn criticasters.

Azor Matusiwa (FC Groningen)
Beet zich vast in Tannane, waardoor Vitesse niet aan het voetballen kwam tegen FC Groningen (1-1). "Eén-op-één vreet ik hem gewoon op. Dat is gewoon zo, dat weet ik van mezelf", zei Matusiwa na afloop, geheel terecht.

Ibrahim Sangaré (PSV)
PSV speelde misschien wel de beste eerste helft van het seizoen, thuis tegen FC Twente. En daar had Sangaré alles mee te maken. Als breker op het middenveld gaf hij zijn tegenstanders geen centimeter ruimte en was hij dit keer ook aan de bal goed. Na rust viel hij wat terug, net als heel PSV.

Ryan Gravenberch (Ajax)
Bleef gedisciplineerd spelen, ondanks de ruime voorsprong van Ajax tegen Heracles. En dat is een een groot compliment voor iemand van achttien jaar oud. Gravenberch floreert in de 'Frenkie de Jong-rol'.

Abdou Harroui (Sparta)
In september en oktober was hij dicht bij een overstap naar FC Groningen, maar Sparta werkte niet mee en krijgt daar nu absoluut geen spijt van. Harroui maakte tegen ADO Den Haag alweer zijn vierde competitiegoal van het seizoen.

Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II)
Het liep dit seizoen nog niet bij Mike Trésor, maar de talentvolle Belg liet zich zaterdagavond tijdens Willem II - VVV-Venlo eindelijk weer van zijn beste kant zien. Met twee assists gidste hij zijn ploeg naar de drie punten.

Zakaria Labyad (Ajax)
Misschien is Labyad niet de speler die Ajax verder gaat helpen in de Champions League, maar voor Eredivisie-wedstrijden is hij zéér bruikbaar. De aanvallende middenvelder zette met twee goals de kroon op een sterke wedstrijd.

Giorgios Giakoumakis (VVV-Venlo)
Acht goals maakte Giakoumakis al in zijn eerste Eredivisie-seizoen. De aanname voor zijn treffer tegen Willem II verraadde zijn klasse. De Griekse spits scoorde afgelopen weekend ook al voor zijn land en zet zichzelf meer en meer in de etalage.

Lennart Thy (Sparta)
Sparta liet zondag geen spaan heel van een dramatisch ADO. Thy, die al op zes doelpunten staat dit seizoen, zette zijn ploeg op het goede spoor met de openingstreffer. Later scoorde hij nog een keer knap.