Ten Hag baalt van extra wedstrijd: 'Dat was misschien logisch geweest'

Ten Hag baalt van extra wedstrijd: 'Dat was misschien logisch geweest'

23-11-2020 06:58 Laatste update: 07:09
85

Ajax-trainer Erik Ten Hag baalt dat zijn club niet vrijgeloot is voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De Amsterdammers lootten zaterdagavond FC Utrecht en zo komt er nog een wedstrijd bij in het al zeer drukke schema.

AZ en Feyenoord zijn vrijgeloot, terwijl Ajax en PSV wél in actie moeten komen in de tweede ronde van de KNVB Beker. "Misschien was het wel logisch geweest om de Europees spelende clubs een extra rondje vrij te geven. Maar de KNVB heeft anders beslist en dus moeten wij daarmee dealen", vertelt Ten Hag aan De Telegraaf.

"De spelers van ons worden al het meest belast", gaat Ten Hag verder. Ajax speelt in de periode van 23 november tot 23 december negen duels, waarin de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht op 15 december er een van is. Tegen Heracles Almelo (5-0 winst, red.) vielen Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en Davy Klaassen geblesseerd uit, waardoor de discussie over overbelasting weer opspeelt.

"Bij de samenstelling van de selectie hebben we die bewust groot gehouden om in het drukke schema overbelasting enigszins te kunnen voorkomen", stelt Ten Hag, die doet wat hij kan om zijn spelers fit te houden. "Ik benut bewust elke wedstrijd mijn vijf wisselmogelijkheden. We voetballen vanuit bepaalde principes en als iedereen dat doet is het ook makkelijk om te wisselen", sluit Ten Hag af.