Jansen hekelt nieuwe VAR-ingreep: 'Thuis ben ik in vijf seconden klaar'

Jansen hekelt nieuwe VAR-ingreep: 'Thuis ben ik in vijf seconden klaar'

23-11-2020 07:18 Laatste update: 07:25
19

Anco Jansen heeft geen goed woord over voor het optreden van de VAR tijdens AZ-FC Emmen zondagavond. Emmen-middenvelder Lucas Bernadou werd na ingrijpen van VAR met rood van het veld gestuurd. Onbegrijpelijk, vindt de aanvoerder van FC Emmen.

"Als we hiér rode kaarten voor gaan geven jongens.. Dan gaan er nog een heleboel spelers af. Geel was hier prima geweest", analyseert Jansen, die drie weken geleden tegen Feyenoord zelf weggestuurd werd met een rode kaart door ingrijpen van de VAR, voor de camera van FOX Sports.

Jansen hekelt het feit dat het allemaal zo lang moet duren voordat er een beslissing wordt genomen. "Dit maakt het voetbal wel kapot. Als ik thuis op de bank zit en ik zie een mogelijke rode kaart, dan ben ik binnen vijf seconden klaar. Maar hier moeten twee vakkundige mensen, want het is hun werk, zo lang over nadenken.."

Scheidsrechter Marc Nagtegaal werd door de VAR naar de kant geroepen om zelf naar de situatie te kijken en trok een rode kaart. "Alles is rood. Je ziet honderd herhalingen en dan ziet het er allemaal héél ernstig uit. Kom op, ik word er een beetje moe van", sipt Jansen.

FC Emmen blijft door de nederlaag zeventiende op de ranglijst. De club uit Drenthe krijgt zaterdag een nieuwe kans om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Koploper Ajax komt dan op bezoek in de Oude Meerdijk.