'Emergencia' bij Barça: 'Koeman krijgt deze week transferbeslissing te horen'

'Emergencia' bij Barça: 'Koeman krijgt deze week transferbeslissing te horen'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 08:04ma 23-11-2020 om 08:04

De zware knieblessure van Gerard Piqué drijft FC Barcelona mogelijk naar de transfermarkt. In de Spaanse kranten gaat het maandagochtend veel over de problemen van Ronald Koeman, nu de verdediger - evenals Sergi Roberto - lang uit de roulatie is.

'Emergencia', kopt Mundo Deportivo. 'De blessures van Sergi Roberto en Gerard Piqué zijn veel erger dan in eerste instantie werd gedacht. Piqué komt dit seizoen misschien helemaal niet meer in actie na een operatie aan zijn knie, terwijl Roberto twee maanden moet missen.'

Ook het in Madrid gestationeerde AS maakt zich zorgen. 'Lionel Messi leverde zijn slechtste prestaties van het seizoen tegen Atlético Madrid (1-0 verlies, red.) en verloor 23 keer de bal. De problemen van Koeman worden groter en groter, met de blessures en het gebrek aan geld voor nieuwe spelers daarbij opgeteld.'

Volgens Marca gaat Barcelona mogelijk de transfermarkt op voor een vervanger van Piqué. In Camp Nou was zich men al bewust van het feit dat er versterking nodig was in de achterste linie, maar Manchester City-verdediger Eric García bleek afgelopen zomer nog niet haalbaar.

Na de blessure van Piqué heeft Koeman nog maar één fitte centrale verdediger tot zijn beschikking: Clément Lenglet. De Nederlandse trainer van Barça ziet zich daardoor genoodzaakt om terug te vallen op de eerder afgeschreven Samuel Umtiti, klinkt het.

De komende dagen wordt besloten of Barcelona in januari de transfermarkt op gaat voor een verdediger, aldus Marca. Het feit dat het huidige bestuur tot de presidentsverkiezingen op 24 januari geen grote bedragen mag uitgeven, maakt het echter zéér gecompliceerd. Een huurdeal ligt het meest voor de hand.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws