'Als je 90 procent van je duels verliest, win je nooit. We lijken wel kindjes'

'Als je 90 procent van je duels verliest, win je nooit. We lijken wel kindjes'

23-11-2020 09:30
57

Luuk Koopmans hield zich niet in na de beschamende nederlaag van ADO Den Haag tegen Sparta (6-0). De doelman noemde zijn teamgenoten 'kindjes'.

"We zullen morgen de koppen bij elkaar moeten steken", concludeerde Koopmans voor de camera van de NOS. "Het zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Als je 90 procent van je duels verliest, kun je nooit een wedstrijd winnen. Daar begint het bij. Strijd leveren kan iedereen. Daar gaan we deze week denk ik op hameren."

Snelle verandering is nodig, stelt de ADO-keeper. "Bij Sparta strijden ze gewoon, dat zijn echte mannen. Als je dan naar ons kijkt, dan lijken we wel kindjes."

ADO bezet na negen speelronden de zestiende plaats in de Eredivisie. "We zullen heel snel moeten verbeteren", weet Koopmans. "Als je zo voetbalt, zoveel duels verliest en zoveel ballen makkelijk inlevert, ga je nooit een wedstrijd winnen. Dan maakt het niet uit wie de trainer is", doelt hij op de trainerswissel Aleksandar Rankovic-Ruud Brood. "Laten we hopen dat dit een overgangsmomentje is."