Voetbal International: Heerenveen in gesprek met transfervrije Siem de Jong

Voetbal International: Heerenveen in gesprek met transfervrije Siem de Jong

23-11-2020 09:56 Laatste update: 10:05
79

Siem de Jong staat mogelijk voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Volgens Voetbal International is sc Heerenveen in gesprek met de transfervrije oud-Ajacied.

Heerenveen is op zoek naar versterking voor de aanval en ziet in De Jong een interessante optie. VI meldt dat de Friese club hem heeft benaderd en inmiddels in gesprek is met de zesvoudig Oranje-international, die transfervrij is na zijn vertrek bij Major League Soccer-club FC Cincinnati. Daardoor kan hij buiten de transferperiode om bij een nieuwe club tekenen.

De Jong speelde vorige week zijn laatste wedstrijd met Cincinnati. De ploeg van Jaap Stam verloor met 2-1 van Inter Miami, eindigde als laatste in de Eastern Conference en zal niet uitkomen in de play-offs om het landskampioenschap. Het betekende dat De Jong - in Miami ingevallen in minuut 55 en gewisseld in minuut 78 - zijn laatste wedstrijd voor de club had gespeeld: zijn contract liep af en werd niet verlengd.

Heerenveen heeft financiële ruimte voor een versterking, nadat Chidera Ejuke afgelopen zomer voor twaalf mlijoen euro werd verkocht aan CSKA Moskou. De Jong stond eerder onder contract bij Ajax, Newcastle United, Sydney FC en PSV.