'Over de afgelopen interlandperiode zit er bij Ajax zeker wel wat irritatie'

'Over de afgelopen interlandperiode zit er bij Ajax zeker wel wat irritatie'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 10:41ma 23-11-2020 om 10:41

Ajax is niet blij met de bekerloting van afgelopen zaterdag. De Amsterdammers balen volgens Voetbal International-clubwatcher Freek Jansen behoorlijk dat ze tegen FC Utrecht moeten spelen, terwijl AZ en Feyenoord zijn vrijgeloot.

Er komt een loodzware periode aan voor de clubs die Europees voetbal spelen. Dat terwijl er ook in de interlandperiode veel spelers uitvlogen. "Over de afgelopen twee weken zit er bij Ajax wel wat irritatie", zegt Jansen in VI LIVE. "Dan gaat het vooral over de oefeninterlands die zijn gespeeld. Dat is gewoon niet nodig. Ze hebben bij Ajax met vier man getraind de afgelopen weken, omdat iedereen weg was. Sommige spelers speelden zelfs drie interlands."

De KNVB besloot om de clubs die Europees voetbal speelden gewoon mee te laten doen in de bekerloting. Dat leverde een pittig affiche op voor Ajax. "Utrecht, daar zullen ze flink op gescholden hebben in Amsterdam", weet de journalist van VI. "Ze moeten nu toch weer in actie komen. Tien wedstrijden in 31 dagen, dat is voor Ajax en iedere andere club heel erg vervelend."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws