KNVB ontevreden over optreden van Van Boekel en Gözübüyük: 'Een misser'

KNVB ontevreden over optreden van Van Boekel en Gözübüyük: 'Een misser'

23-11-2020 11:36
70

Scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer bestempelde de penalty die PSV kreeg in de uitwedstrijd bij FC Twente als 'een misser'. Jesse Bosch ging op de voet van Noni Madueke staan, maar speelde even daarvoor gewoon de bal.

Serdar Gözübüyük, de VAR van dienst, riep scheidsrechter Pol van Boekel toch naar het scherm. Daar liet de Limburger zich overtuigen om de bal op de stip te leggen, waarna Eran Zahavi miste. "Ik keek live naar die wedstrijd en begreep even niet wat er gebeurde", zegt Wiedemeijer in Dit Was Het Weekend op FOX Sports. "Ik zat het te volgen en zag duidelijk dat een speler van FC Twente de bal speelde. Daarna is er contact, maar toen was de bal al gespeeld. Een misser."

Van Boekel en Gözübüyük richtten zich allebei te veel op één specifiek moment en hadden de situatie breder moeten bekijken. "De scheidsrechter heeft inmiddels al uitgelegd dat hij de verkeerde beslissing heeft genomen", legt de scheidsrechtersbaas van de KNVB uit. "Ik denk dat ze veel te veel op dat contactmoment hebben gelet. Dat moet je niet doen. Je moet ook de hele aanleiding naar de botsing toe zien. Wij hadden deze strafschop niet gewild."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie