Boulahrouz over keiharde charge: 'Ik wist direct dat ik hem heel goed raakte'

Boulahrouz over keiharde charge: 'Ik wist direct dat ik hem heel goed raakte'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 12:16ma 23-11-2020 om 12:16

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 12:21ma 23-11-2020 om 12:21

Khalid Boulahrouz schopte Cristiano Ronaldo op het WK van 2006 uit de wedstrijd en wist dat al toen hij hem geraakt had. De voormalig verdediger van Oranje, dat de Slag om Neurenberg uiteindelijk met 1-0 verloor van de Portugezen, werd op dat moment nog niet weggestuurd.

Boulahrouz geeft toe dat hij voor die actie in de zevende minuut rood had moeten krijgen. "Ik wilde de bal wegtrappen en had niet verwacht dat hij zijn been zou heffen", haalt de nu 38-jarige ex-verdediger herinneringen op met ELF Voetbal. "Toen ik hem raakte wist ik direct dat ik hem heel goed had geraakt. Hij moest over een sterk lichaam beschikken om door te kunnen gaan. Mijn gevoel klopte, want hij kon niet meer verder. Ik mocht mijn handen dichtknijpen met slechts geel."

Toen Ronaldo vertrok werd Luis Figo de directe tegenstander van de 35-voudig international van het Nederlands elftal. "Ik wist direct dat hij alles ging forceren zodat ik met mijn tweede gele kaart eraf zou vliegen. Het stond nog net niet in zijn voorhoofd geschreven. In minuut 62 stortte hij plotseling ter aarde en maakte gebaren dat ik een elleboogstoot had gegeven. Hij pakte slim een ijszak en hield die tegen zijn hoofd, totdat je een rode plek zag. Ze doen alles om te winnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws