'Groot nieuws uit Engeland: fans mogen volgende week de stadions weer in'

'Groot nieuws uit Engeland: fans mogen volgende week de stadions weer in'

23-11-2020 16:25 Laatste update: 16:31
106

Groot nieuws uit Engeland: vanaf volgende week mogen voetbalfans de stadions weer in. Het gaat vooralsnog om een beperkt aantal toeschouwers. Volgens Engelse media gaat de Britse premier Boris Johnson dat maandag nog bekendmaken.

Voetbalfans zijn al sinds maart niet meer welkom vanwege het coronavirus, maar vanaf volgende week komt daar verandering in. In gebieden waar weinig coronabesmettingen zijn vastgesteld en waar de kans op besmetting het laagst is (niveau 1) zijn per stadion 4000 fans welkom. Of de helft van de capaciteit, afhankelijk van de grootte van het stadion.

Bijvoorbeeld: als een stadion 4000 fans kwijt kan, dan mogen er geen 4000 naar binnen, maar 2000. In niveau 2-gebieden mogen er per stadion sowieso 2000 naar binnen. In grotere binnenzalen geldt een maximum van 1000 toeschouwers.

Op woensdag 2 december komt er een einde aan de nationale lockdown en dan zijn er weer fans welkom. Manchester United speelt op die dag thuis tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. Liverpool neemt het een dag eerder op tegen Ajax. Dat is op dinsdag 1 december, dus Anfield is dan nog dicht.