'BOSS signing' van Birmingham City: voormalig Barça-wonderkind naar Engeland

'BOSS signing' van Birmingham City: voormalig Barça-wonderkind naar Engeland

23-11-2020 19:45
17

Alen Halilovic heeft een nieuwe club gevonden. Het voormalig wonderkind van FC Barcelona gaat zijn carrière vervolgen bij Championship-club Birmingham City, nadat zijn contract bij AC Milan niet werd verlengd. 

Birmingham maakt de komst van Halilovic maandag via officiële kanalen bekend. De 24-jarige Kroaat werd lang gezien als een van de grootste talenten ter wereld, maar zijn grote doorbraak bleef uit. Het wordt alweer de negende club voor de middenvelder, die vorig seizoen nog op huurbasis bij sc Heerenveen speelde.

Wedden

Meer odds

Na zijn periode bij Barcelona stond Halilovic bij de nodige clubs onder contract. Hij probeerde het bij Sporting Gijón, Hamburger SV, Las Palmas, AC Milan, Standard Luik én SC Heerenveen, maar zijn ontwikkeling stagneerde. 

Halilovic debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het nationale elftal van Kroatië en kwam bij Heerenveen tot zeventien Eredivisie-duels en drie bekerwedstrijden. Hij kwam één keer tot scoren: tegen ADO Den Haag mikte hij de bal prachtig in de bovenhoek. Hij heeft zijn handtekening inmiddels gezet onder een contract bij de nummer zeventien van het tweede niveau in Engeland.