Dominant NEC maakt er drie in Alkmaar en klimt naar plaats vijf

23-11-2020 20:35
17

Na twee gelijke spelen op rij heeft NEC weer een wedstrijd gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Een klinkende 0-3 overwinning op Jong AZ bezorgt de Nijmegenaren de vijfde plaats in de competitie.

Na de knappe zege bij NAC Breda van 30 oktober werd er gelijkgespeeld tegen Helmond Sport en Roda JC. Maandagavond kon de ploeg weer drie punten bijschrijven. Vanaf de eerste minuut was NEC de betere van de twee. Al na twaalf minuten zorgde Ayman Sellouf voor de voorsprong.

NEC bleef dominant en verdubbelde de voorsprong vlak voor rust. Soffian El Karouani gaf vlak voor rust voor na een strakke pass van Jordy Bruijn. Elayis Tavsan kopte de 0-2 binnen. De beslissing viel in de slotfase: een kwartier voor tijd maakte Tavsan zijn tweede van de avond en de derde voor NEC.

NEC staat na dertien wedstrijden op 24 punten. Jong AZ staat nog altijd op een teleurstellende negentiende plaats.