'Hij belde en zei dat Bijlow geblesseerd was. Ik zei meteen: pak je koffers maar'

'Hij belde en zei dat Bijlow geblesseerd was. Ik zei meteen: pak je koffers maar'

23-11-2020 20:59
18

Joël Drommel is na vijf seizoenen onder de lat bij FC Twente eindelijk doorgebroken. Hij verloor zijn basisplaats, degradeerde, kreeg z'n plek weer terug en werd onlangs zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal. 

"Ik ben er sterker uitgekomen", zegt Drommel bij Peptalk over de afgelopen jaren. "Ik heb echt heel wat meegemaakt bij FC Twente, van alles wat. We degradeerden, ik was eerste keeper en daarna tweede en zelfs derde keeper, ik raakte geblesseerd, operatie, ingebroken in mijn huis.. Je krijgt van alles mee. Maar je moet in jezelf blijven geloven en altijd hard blijven werken."

De oproep voor Oranje was de kers op de taart voor Drommel, die bezig is aan een ijzersterk seizoen. "Ik werd gebeld door Sander Boschker (keeperstrainer, red.). Hij zei: ik heb héél goed nieuws. Ik had al gezien dat Bijlow uit was gevallen. Ik belde m'n vader op: pa, Bijlow is uitgevallen. Wie weet word ik opgeroepen. Toen Boschker belde, spookte het al door m'n hoofd."

Vader Piet-Jan Drommel is trots op z'n zoon. "Hij belde op en zei dat Bijlow geblesseerd was. Ik zei meteen: pak je koffers maar, het gaat gebeuren.