'Oplossing dient zich aan voor Koeman: talentvolle verdediger kan debuut maken'

'Oplossing dient zich aan voor Koeman: talentvolle verdediger kan debuut maken'

23-11-2020 23:11 Laatste update: 24-11-2020 09:22
14

Óscar Mingueza (21) begint dinsdagavond mogelijk in de basis tijdens de Champions League-wedstrijd van FC Barcelona tegen Dinamo Kiev. Ronald Koeman houdt weinig opties over achterin na de blessures van Gerard Piqué en Sergi Roberto en ziet in Mingueza een uitstekend alternatief.

Dat meldt Diario SPORT op basis van bronnen binnen de club. Koeman ging na advies van een aantal Barcelona-medewerkers kijken naar Mingueza, die zijn wedstrijden normaal gesproken speelt voor Barcelona B. Mingueza, van origine een centrale verdediger, moest tijdens die wedstrijd als linksback aan de bak en dat deed hij naar behoren. Koeman is onder de indruk van zijn veelzijdigheid en heeft mogelijk een basisplaats over voor de verdediger. 

De oefenmeester houdt maar weinig mogelijkheden over in de achterhoede. Piqué en Sergi Roberto vielen afgelopen weekend uit en zijn lang uitgeschakeld, terwijl ook Jordi Alba en Clément Lenglet niet helemaal fit zijn. Daarnaast is Koeman van plan een aantal sleutelspelers, waaronder Lionel Messi en Frenkie de Jong, rust te geven tegen Kiev.