PSV-aanvallers op zoek naar goal: 'Medespelers denken: hmm, hij levert niet'

PSV-aanvallers op zoek naar goal: 'Medespelers denken: hmm, hij levert niet'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 07:14di 24-11-2020 om 07:14

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 09:25di 24-11-2020 om 09:25

Eran Zahavi, Donyell Malen en Noni Madueke gingen dit seizoen al meerdere keren opzichtig voor eigen succes. Cody Gakpo trok na het duel met FC Twente (1-1) aan de bel. Volgens Youri Mulder is het goed dat het drietal wordt aangesproken op hun eerzucht.

"Door het zo te benoemen gooi je de discussie in een spelersgroep open. Dat is altijd goed", stelt de oud-international in het Algemeen Dagblad. "Ik heb altijd ervaren: je moet zoiets nooit laten sudderen. Als Gakpo dat op jonge leeftijd al doorheeft, zegt dat wat over hem."

PSV heeft met Malen en Zahavi potentiële doelpuntenmachines in huis, maar vooralsnog lijken ze vooral 'bronstige stieren'. Vooral de Israëliër probeerde in Enschede uit onmogelijke hoeken te scoren. "Een zekere eerzucht, dat hoort ook bij een midvoor, hè. Dat bronstige moét je wel hebben. Trainers moeten dat ook koesteren, alleen moet het niet doorslaan. Dat is nooit goed", aldus Mulder.

Het verwachtingspatroon speelt een rol. "Je hebt soms spelers, die zien het gewoon niet. Maar neem Zahavi, die weet echt wel hoe je doelpunten maakt. Hij is op een leeftijd dat hij alles heeft gezien en meegemaakt, maar toch voelt ook zo'n jongen: ik ben een dure aankoop, er wordt veel van me verwacht en die hoge verwachtingen heb ik zelf ook. Je ziet dat hij tegen een goal aanhikt, terwijl medespelers misschien gaan denken: hmm, hij levert niet."

Mulder ziet dat alle drie de PSV-aanvallers kansen zien op een basisplaats, maar trainer Roger Schmidt hoeft op dit moment nog niet in te grijpen. "Nu openlijk is benoemd wat er voor het doel beter moet, zou ik er als trainer verder niet zoveel aan doen. De reactie bij de spelers komt nu vanzelf wel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Zahavi de 20 goals?

Ja
37%
Nee
63%
(2133 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws