Van Egmond slaat terug naar arbiters: 'Internationaal drie maanden aan de kant'

Van Egmond slaat terug naar arbiters: 'Internationaal drie maanden aan de kant'

24-11-2020 07:43
85

Dick van Egmond kan zich niet vinden in de kritiek van de Nederlandse arbiters, die dinsdag in De Telegraaf de aanval openen op zijn 'schrikbewind'. De scheidsrechtersbaas hekelt vooral het feit dat ze anoniem hun verhaal doen.

"Anoniem, terwijl we in Zeist altijd alles open en eerlijk bespreken. Laat ze een voorbeeld nemen aan Bas Nijhuis", zegt Van Egmond in de ochtendkrant. Hij kan zich niet vinden in de kritiek dat scheidsrechters door zijn instructies 'stijf staan van de zenuwen'. "Kennelijk onderscheiden de grote scheidsrechters zich door voor het scherm goed te kunnen handelen."

Van Egmond benadrukt dat het FIFA-protocol strikt wordt toegepast. "Sinds dit seizoen ligt er een nadrukkelijke instructie van de UEFA en FIFA dat scheidsrechters die een juist VAR-advies negeren daar explicieter op moeten worden aangesproken."

De voormalig leidsman geeft toe dat Nederlandse arbiters soms gestraft worden met een week vrijaf, als ze een VAR-advies onterecht negeren. "Al is de consequentie niet hard, maar afhankelijk van de grootte van de fout én de gevolgen die deze voor het wedstrijdverloop heeft. Maar ik snap het probleem niet zo. Internationaal sta je drie maanden aan de kant als je – ondanks een goede VAR-ingreep – bij je foute beslissing blijft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie