Klopp luidt noodklok: 'Een vroeg kerstcadeau, misschien stuur ik de punten wel'

Klopp luidt noodklok: 'Een vroeg kerstcadeau, misschien stuur ik de punten wel'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 07:56di 24-11-2020 om 07:56

Jürgen Klopp vreest aan het einde van het seizoen nauwelijks nog elf spelers op de been te kunnen brengen bij Liverpool. De manager van The Reds spreekt zich hard uit tegen de overvolle speelkalender en doet een oproep aan de zendgemachtigden.

"We zitten er aan het eind van het seizoen helemaal doorheen tenzij de omroepen met elkaar om de tafel gaan zitten om met elkaar te praten over het voetbalschema", zegt Klopp bij Sky Sports. "Iedereen zegt tegen mij dat zoiets erg moeilijk is, maar het is pas echt moeilijk voor de spelers. Voor de rest is het alleen maar een kwestie om vanachter een bureau een besluit te nemen."

"We moeten ons allemaal aanpassen", vervolgt de Duitser. "Jij staat hier met een gezichtsmasker, had je dat een jaar geleden gedacht? Dat is de situatie. Alles is veranderd, maar het contract met de omroepen is nog steeds hetzelfde. Dat kan niet. Als wij op woensdag en zaterdag blijven spelen, weet ik niet zeker of we het seizoen uitspelen met elf spelers."

"Mensen zeggen dat we moeten rouleren. Maar hoe? We hebben nog wat aanvallers, maar de rest zijn kinderen. Het is een groot probleem", doelt Klopp op de waslijst aan afwezigen bij Liverpool. "En ik heb het niet alleen over Liverpool, ik heb het over alle voetballers", vervolgt Klopp, die onder meer wijst op de zware blessure van FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué.

"Wij spelen woensdag tegen Atalanta in de Champions League en dan zaterdag om 13.30 uur tegen Brighton & Hove Albion", vervolgt Klopp, die het met Liverpool in het miljardenbal ook opneemt tegen Ajax. "Het is een vroeg kerstcadeau, wij zullen daar nog op onze benen trillen. Ik denk erover om de punten te sturen. Zo is de situatie."

De Premier League-kampioen is populair en speelt zijn wedstrijden daarom vaak op een tijdstip die de tv-zenders goed schikt. Zondag speelden The Reds al de late wedstrijd tegen Leicester City. Met Atalanta en Brighton betekent dat drie duels in 6,5 dagen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws