Presidentskandidaat: 'Barça op rand van bankroet, maar Unicef keert terug'

Presidentskandidaat: 'Barça op rand van bankroet, maar Unicef keert terug'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 09:08di 24-11-2020 om 09:08

Hoewel FC Barcelona op de rand van de financiële afgrond balanceert, doet presidentskandidaat Victor Font een opvallende belofte. Hij belooft hoofdsponsor Rakuten weer te vervangen door Unicef op de voorkant van het Catalaanse shirt.

"Wij zijn met ons project van plan om Unicef terug te brengen op de voorkant van het shirt, zonder inkomsten te verliezen. Dit zal gedurende mijn termijn gebeuren. Het is geen loze of populistische belofte", verzekert Font in gesprek met L'Esportiu. Unicef prijkte tussen 2006 en 2011 al op het shirt van FC Barcelona.

400 miljoen
Font ziet dat de financiële uitdagingen groot zijn in Camp Nou. Dat wijt hij voor een groot deel aan het beleid van de vertrokken voorzitter Josep Maria Bartomeu. "De situatie is kritiek, Barcelona staat op de rand van een economisch bankroet. Er is een 'schokplan' om de balans te herstructureren. De club moet 400 miljoen euro betalen, geld dat er niet is. Alles moet dus geherfinancierd worden."

Waar Font voor de uitdaging staat om Barça financieel weer gezond te maken, moet Xavi het sportieve beleid vormgeven. "Hij kan verschillende rollen vervullen. Ons onderlinge vertrouwen zal belangrijk zijn als moeilijke tijden aanbreken. We hebben hem gezegd dat hij de sterke man moet worden in de komende tien jaar, dat hij de rol van algemeen directeur zou moeten aannemen. En hij heeft de mogelijkheid om dat te combineren met het trainerschap, als dat nodig is."

"Xavi zal veel meer dan onze coach zijn", vervolgt Font, die niet uitsluit dat de voormalig middenvelder gaat samenwerken met Ronald Koeman. Xavi is bovendien beschikbaar. "Hij heeft een clausule die hem vrijstelt wanneer Barça hem nodig heeft."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws