Rechter geeft De Mol en VoetbalTV gelijk: 'amateurclubs hopen op doorstart'

Rechter geeft De Mol en VoetbalTV gelijk: 'amateurclubs hopen op doorstart'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 13:14di 24-11-2020 om 13:14

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 13:19di 24-11-2020 om 13:19

John de Mol wijst voor het faillissement van VoetbalTV met de beschuldigende vinger naar de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), met ex-politicus Aleid Wolfsen als voorzitter. De mediatycoon adviseert de politiek om een onderzoek in te stellen.

"Voordat meer bedrijven onnodig slachtoffer worden van zijn disfunctioneren", stelt De Mol in De Telegraaf. De baas van Talpa Network, mede-eigenaar van VoetbalTV, en de KNVB werden maandag in het gelijkgesteld door de rechter, nadat het bedrijf een boete van 575.000 euro kreeg en van de AP moest stoppen met het uitzenden van amateurwedstrijden op internet. Dat zou in strijd zijn met de privacyregels.

Het onderzoek van de AP duurde bijna twee jaar en in die tijd waren er geen inkomsten. Het videoplatform is inmiddels failliet verklaard. "Zuur dat VoetbalTV zijn dienstverlening moest staken, medewerkers moest ontslaan en een faillissement voor de kiezen kreeg. We gaan kijken naar mogelijkheden, die het vonnis van de rechter biedt", aldus De Mol. Amateurclubs hopen op een doorstart van VoetbalTV.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws