Ten Hag verwacht vier Ajax-spelers terug op woensdag: 'Ik stel hem als eerste op'

Ten Hag verwacht vier Ajax-spelers terug op woensdag: 'Ik stel hem als eerste op'

24-11-2020 15:44 Laatste update: 15:56
69

Davy Klaassen is nog een vraagteken voor de belangrijke Champions League-wedstrijd van Ajax tegen FC Midtjylland. De middenvelder doet niet mee aan de afsluitende training, maar Erik ten Hag is optimistisch. Verder heeft de trainer de meeste spelers terug.

Alleen de langdurig geblesseerde Mohammed Kudus ontbreekt sowieso, aldus Ten Hag. "Klaassen traint vanmiddag niet, maar ik hoop en verwacht dat hij morgen beschikbaar is. Het is vandaag nog niet goed genoeg. Ik houd een slag om de arm", vertelt de trainer op de persconferentie. "Maar als hij kan rennen, gaat hij starten. Ik stel hem als eerste op."

Naast Klaassen vielen ook Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad uit tegen Heracles Almelo (5-0). De twee zijn zo goed als zeker inzetbaar, net als Antony. De Braziliaan ontbrak zondag door hamstringklachten. Ten Hag: "Mazraoui gaat trainen, maar ook dat moeten we nog even bekijken. De verwachting is dat hij beschikbaar is. Labyad en Antony zijn denk ik ook inzetbaar."

Ajax trapt woensdag om 21.00 uur af tegen FC Midtjylland. De Amsterdammers staan na drie speeldagen op vier punten, evenveel als Atalanta Bergamo. Midtjylland is nog puntloos, terwijl koploper Liverpool tot nu toe de volle buit pakte.