Ten Hag gaat in op 'uitzonderlijke statistieken' Ajax: 'Laten ons niets aanpraten'

Ten Hag gaat in op 'uitzonderlijke statistieken' Ajax: 'Laten ons niets aanpraten'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 16:14di 24-11-2020 om 16:14

Ajax verloor al jaren geen uitwedstrijd meer in de Champions League, maar de laatste drie thuisduels in de Johan Cruijff Arena gingen allemaal verloren. Erik ten Hag ontkent hoe dan ook dat zijn ploeg het moeilijker heeft op eigen bodem.

"Het hangt ervan af welke wedstrijden je meeneemt: Lille, AEK Athene, Benfica, PAOK Saloniki, Dinamo Kiev, Standard Luik...", somt Ten Hag op tijdens de persconferentie voor FC Midtjylland-thuis. "Maar we hebben ook tegen Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur gespeeld."

"We hebben uitzonderlijke statistieken in uitwedstrijden. Thuis zijn we niet slecht, alleen doen we het uit nóg beter. Natuurlijk willen we ook graag thuis winnen: het is niet altijd gebeurd, maar we hebben zeker wel resultaat gehad. En onze tegenstanders waren niet de makkelijkste. Valencia, Juventus, Real Madrid..."

Ten Hag noemt Valencia-thuis 'do or die' en stipt aan dat de thuiswedstrijden tegen Real Madrid en Juventus de eerste in een tweeluik waren. "Zo kun je altijd wel een omstandigheid vinden. We moeten ons niet laten aanpraten dat we thuis slecht zijn. Liever niet, maar het kan een keer gebeuren dat je thuis van Chelsea verliest."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Midtjylland?

Zege Ajax
89%
Zege Midtjylland
5%
Gelijkspel
5%
(5062 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws