Zwalkend Schalke 04 slaat spijkers met koppen en stuurt drietal weg

Zwalkend Schalke 04 slaat spijkers met koppen en stuurt drietal weg

24-11-2020 20:32
27

Crisisclub Schalke 04 heeft dinsdag schoon schip gemaakt, hebben Die Königsblauen bekendgemaakt via de officiële kanalen. Nabil Bentaleb en Amine Harit zijn uit de selectie gezet, terwijl Vedad Ibisevic aan het einde van het kalenderjaar zal vertrekken.

De 36-jarige Bosniër kwam begin september over van Hertha BSC, maar zijn verblijf in Gelsenkirchen zal dus beperkt blijven tot een half seizoen: Schalke ontbindt zijn contract per 31 december. "Niet alleen Vedad, ook wij hadden andere verwachtingen van onze samenwerking", laat directeur Jochen Schneider weten aan de clubsite. "Wat ons betreft is het beter om uit elkaar te gaan."

Bentaleb – die in de tijd van Huub Stevens al eens uit de selectie werd gezet – en Harit moeten voorlopig individueel trainen. Volgens Schneider zijn er met Harit 'enkele zaken voorgevallen waar wij niet blij mee zijn' en is Bentaleb een goede voetballer, maar 'passen Nabil en Schalke duidelijk niet bij elkaar'. "Het is niet één incident, maar een heel proces dat daaraan vooraf is gegaan. Onze wegen zullen zich uiterlijk aan het einde van het seizoen scheiden."

De beslissing van Schalke is de voorlopige climax van een in sportief opzicht dramatisch jaar. Die Königsblauen wisten sinds januari geen competitieduel meer te winnen en zijn na acht speelrondes de nummer laatst van de Bundesliga.