Complimenten voor Dest na eerste Barça-goal: 'Voorzie een mooie toekomst voor hem'

Complimenten voor Dest na eerste Barça-goal: 'Voorzie een mooie toekomst voor hem'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 23:11di 24-11-2020 om 23:11

Sergiño Dest maakte tegen Dinamo Kiev zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Barcelona. Danny Blind is onder de indruk van de voormalig Ajax-back, die meteen de nodige minuten maakt bij zijn nieuwe club.

Tegen Dinamo Kiev kreeg Dest alle ruimte om zijn kwaliteiten te laten zien, zag Blind bij Ziggo Sports. "Hij kon zich aanvallend uitleven, daar ligt ook zijn kracht natuurlijk. Verdedigend moet hij zich nog steeds blijven ontwikkelen. Hij is heel vaardig en lichtvoetig. Met de blessure van Sergi Roberto is het wel duidelijk dat hij zich goed heeft laten zien vanavond."

Blind had wel verwacht dat Dest op den duur de stap naar een Europese topclub zou maken. "Op het moment dat hij zich aandiende bij Ajax 1 wel, toen zag je duidelijk deze elementen, met name het aanvallende. Men heeft hem in de opleiding omgeturnd tot back. Hij zit elke dag op het allerhoogste niveau, ik voorzie wel een mooie toekomst voor hem. Het is een fijne speler om in je selectie te hebben als trainer", aldus Blind.

Door de overwinning van Barcelona op bezoek in Kiev is het zeker van een plek in de knock-outfase van de Champions League. Juventus won, door een treffer van Álvaro Morata in de blessuretijd, van Ferencváros en is ook al zeker van een plek in de volgende ronde.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws