Koeman prijst zich gelukkig na debutantenbal: Dit is wat we willen zien

Koeman prijst zich gelukkig na debutantenbal: "Dit is wat we willen zien"

24-11-2020 23:53
22

Ronald Koeman had alle reden om tevreden te zijn na de Champions League-wedstrijd tussen Dinamo Kiev en FC Barcelona. De Catalanen wonnen met 0-4 en zijn na hun vierde Champions League-wedstrijd al zeker van een plek in de knock-outfase.

Koeman had Lionel Messi en Frenkie de Jong niet meegenomen naar Oekraïne en stelde een veredeld B-elftal op: spelers als Óscar Mingueza, Júnior Firpo, Carles Aléña, Matheus Fernandes en Konrad de la Fuente kregen speeltijd. De trainer was tevreden met wat hij zag, liet hij weten aan Movistar+. "Ik heb een energiek elftal gezien. Tactisch was het zelfs beter dan in de vorige wedstrijd tegen Dinamo, zeker op het middenveld. Ik zag intensiteit en concentratie, dat miste ik de vorige keer."

Wedden

Meer odds

Debutant Mingueza speelde negentig minuten in het hart van de verdediging en kreeg de complimenten van Koeman. "Hij heeft laten zien dat we op hem kunnen rekenen. Hij heeft al vijf, zes weken meegetraind en heeft een prima indruk achtergelaten. Vandaag (dinsdag, red.) heeft hij zich bewezen, zoals wel meer bij ons", aldus Koeman, die een aantal steunpilaren rust kon geven. "Het team was ontzettend hongerig, daar ben ik blij mee. Dit is wat we willen zien."