'Ajax met drie van de vier twijfelgevallen in de basis: Labyad in rug van Traoré'

'Ajax met drie van de vier twijfelgevallen in de basis: Labyad in rug van Traoré'

25-11-2020 06:55
63

Ajax-trainer Erik ten Hag kan opgelucht ademhalen in aanloop naar het duel met FC Midtjylland in de Champions League. Noussair Mazraoui, Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Antony kunnen woensdagavond in actie komen. Drie van hen zullen starten, verwacht het Algemeen Dagblad.

Ten Hag gaf al aan dat hij met Antony vermoedelijk geen risico neemt. David Neres speelt daardoor als rechtsbuiten, terwijl aanvoerder Dusan Tadic linksbuiten staat, zo voorspelt het AD. Antony kan indien nodig wel invallen, maar zit net als Quincy Promes op de bank. Lassina Traoré is de spits, met Labyad in zijn rug. Klaassen vormt zoals gebruikelijk een duo met Ryan Gravenberch centraal op het middenveld.

De defensie van Ajax kent weinig verrassingen. Ook Mazraoui viel zondag tegen Heracles Almelo (5-0) geblesseerd uit, maar is op tijd fit. Naast hem staan Perr Schuurs, Daley Blind en Nicolás Tagliafico.

De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 21.00 uur. Tegelijkertijd begint ook het andere duel in de poule, tussen Liverpool en Atalanta Bergamo.

De vermoedelijke opstelling van Ajax volgens het AD:
Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch; Neres, Labyad, Tadic; Traoré.