Kritiek op Makkelie en Blom: 'Triest dat dit gebeurt op Champions League-niveau'

Kritiek op Makkelie en Blom: 'Triest dat dit gebeurt op Champions League-niveau'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 08:15wo 25-11-2020 om 08:15

Paris Saint-Germain won dinsdag door een benutte strafschop van Neymar met 1-0 van RB Leipzig. Trainer Julian Nagelsmann van de Duitsers heeft geen goed woord over voor het besluit van scheidsrechter Danny Makkelie om de bal op de stip te leggen.

Makkelie gaf al na tien minuten een penalty aan de Franse topclub, nadat Ángel Di María neerging na een duel met Marcel Sabitzer. VAR Kevin Blom besloot niet in te grijpen. "We waren negentig minuten het betere team. De penalty voor PSG was een absolute grap. Ik weet niet waar de videoscheidsrechter was, maar hier is hij voor", reageert een boze Nagelsmann bij Sky Deutschland.

"De VAR keek waarschijnlijk naar een ander duel", vervolgt de Duitse oefenmeester. "Dat dit gebeurt op Champions League-niveau is erg triest. Het was duidelijk een schwalbe, er was geen contact. Uiteindelijk maakt zo'n beslissing een groot verschil, omdat je daardoor niet in je spel komt. PSG kreeg de hele wedstrijd geen echte kansen. Ze speelden ver teruggetrokken."

Volgens Nagelsmann had RB Leipzig minimaal recht op een punt. Door de remise staan Die Roten Bullen nu derde in groep H van de Champions League. Nummer twee PSG heeft net als Leipzig vier punten, Manchester United gaat aan kop met negen punten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws