Klaiber prijst invloed Ten Hag: 'Zoveel spelers daardoor transfer zien maken'

Klaiber prijst invloed Ten Hag: 'Zoveel spelers daardoor transfer zien maken'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 09:16wo 25-11-2020 om 09:16

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 09:25wo 25-11-2020 om 09:25

Sean Klaiber vindt dat Ajax-trainer Erik ten Hag niet veel veranderd is sinds hun gezamenlijke periode bij FC Utrecht. De 26-jarige rechtsback is nog altijd onder de indruk van Ten Hag.

"Het is als vanouds, de trainer is niets veranderd. Hoe hij doet, zijn visie, zijn aanpak; het is echt iets eigens van hem", zegt Klaiber tegen Voetbal International. "De trainer ziet het spelletje zó goed, maar staat tegelijkertijd nooit stil. Hij wil altijd evolueren, altijd beter worden. Dat verlangt hij van zijn spelers, maar ook van zichzelf. Die drive is enorm bij hem en ik merk het nu ook."

Klaiber kent Ten Hag goed, maar ervaart nu bij Ajax weer nieuwe tactieken en oefenvormen. "Hij denkt na over alles. En altijd maar bezig zijn om het team en de spelers individueel beter te maken. Dat heb ik al bij FC Utrecht ervaren en toen was hij nog niet zo bekend. Maar ik heb zoveel spelers om me heen zien groeien en daardoor transfers zien maken. En dat is volgens mij bij Ajax niet anders. De invloed van de trainer is daarbij groot."

Volgens Klaiber introduceerde Ten Hag het 'volledige plaatje van een topsportklimaat' in de Domstad. "Niet alleen het voetbal zelf, maar ook belangrijke aspecten die daar invloed op hebben, zoals voeding, rust, fysieke prikkels. Dingen die daarvóór nauwelijks ter sprake kwamen, maar sinds zijn komst opeens dagelijkse kost werden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws