Timmer adviseert Feyenoord: 'Daar loopt zoveel betaalbaar talent'

Timmer adviseert Feyenoord: 'Daar loopt zoveel betaalbaar talent'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 09:30wo 25-11-2020 om 09:30

Henk Timmer bracht met Marcos Senesi een groot talent uit Zuid-Amerika naar Feyenoord en als het aan de oud-doelman ligt blijft het daar niet bij. Hij adviseert de Rotterdammers veel vaker in landen als Argentinië toe te slaan.

Timmer, die tegenwoordig werkzaam is als spelersmakelaar, was meteen onder de indruk van de 23-jarige mandekker. "In Zuid-Amerika spelen ze tegen Boca, tegen Estudiantes, noem het maar op. Als je daar overeind blijft, je bent daar een leider achterin, en op dat moment was hij volgens mij 21, dan kun je dat in de Nederlandse competitie makkelijk", zegt hij in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International.

Het had nog wel wat voeten in de aarde om Feyenoord te overtuigen. "In die tijd was het best een beetje rommelig bij Feyenoord, want Martin van Geel en Jan de Jong waren net weg. Ik had heel veel contact met Toon van Bodegom en Sjaak Troost. Na heel veel gesprekken, heel veel geleur en gedoe, is het uiteindelijk gelukt om hem hier te krijgen. Met name Toon heeft zich daar heel hard voor gemaakt en nu zie je het resultaat."

Volgens de voormalig keeper van de Rotterdammers hoeft Senesi niet eenmalig een schot in de roos te zijn. "We zitten daar heel vaak en ik kan zeggen: er zijn zoveel goede spelers daar! Henk van Ginkel zit er al meer dan 25 jaar, ik meer dan tien jaar. We zien daar heel veel wedstrijden, we spreken rechtstreeks met de technische mensen, de spelers en de ouders. Er is zoveel talent, dat is echt niet normaal. En: voor onze begrippen ook nog betaalbaar."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws