Heintze ziet PSV worstelen: 'Belangrijk dat hij er met zijn klasse bij kan zijn'

Heintze ziet PSV worstelen: 'Belangrijk dat hij er met zijn klasse bij kan zijn'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 10:34wo 25-11-2020 om 10:34

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 10:44wo 25-11-2020 om 10:44

Jan Heintze stelt dat PSV zich nog moet ontwikkelen om dit seizoen mee te kunnen doen om de prijzen. De voormalig verdediger van de Eindhovenaren hoopt dat 'zijn' club donderdag ook in de tweede helft op niveau kan blijven.

In het vorige Europese duel met PAOK, dat donderdag weer de tegenstander zal zijn, speelde PSV een beroerde tweede helft en verloor het met 4-1. Ook tegen FC Twente vergooiden de Eindhovaren een goede uitgangspositie. "Je ziet dat nog een aantal dingen in elkaar moet vallen", zegt Heintze tegen het Eindhovens Dagblad. "Als PSV nou ook eens een goede tweede helft speelt, moeten ze toch zeker van PAOK kunnen winnen?"

De Deen speelde in totaal zestien seizoenen voor PSV en kan zich niet herinneren dat hij zelf ooit in deze positie zat. "Het lijkt me heel frustrerend om goed te spelen en dan naast de overwinning te grijpen, zoals afgelopen weekend. In Nederland overkwam ons dat niet zo vaak. Maar uteindelijk moet je het wel gewoon volhouden, natuurlijk."

Heintze werd negen keer kampioen met de Eindhovenaren en volgt zijn oude club op de voet. Een overwinning in het Europa League-toernooi is noodzakelijk en de gewezen verdediger weet wat daar voor nodig is. "Belangrijk zal zijn dat Mario Götze er weer bij is", legt hij uit. "Dat is toch een speler die de ervaring en klasse heeft om in dit soort wedstrijden uit te blinken. Ik hoop dat het hem lukt om op tijd fit te zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws