FIFA maakt nominaties voor prestigieuze prijs bekend: Van Dijk weer op shortlist

FIFA maakt nominaties voor prestigieuze prijs bekend: Van Dijk weer op shortlist

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 11:13wo 25-11-2020 om 11:13

Virgil van Dijk is door de FIFA genomineerd voor de 'Best FIFA Men's Player of the Year'. De verdediger van Liverpool, die vorig jaar zijn meerdere moest erkennen in Lionel Messi, staat op een shortlist met tien anderen.

Van Dijk werd vorig jaar tweede in dezelfde verkiezing, maar is door de FIFA opnieuw genomineerd voor de prestigieuze prijs. Dat is te lezen op de site van de wereldvoetbalbond. Fans kunnen stemmen op hun favoriet en daaruit wordt een top-drie opgemaakt, waarna op 17 december een winnaar zal worden uitgeroepen. De beslissing om de Nederlander vorig jaar niet als winnaar uit te roepen kon op veel kritiek rekenen.

Dit jaar lijkt een uitverkiezing een stuk lastiger, omdat bijvoorbeeld ook Robert Lewandowski op de shortlist staat. De Poolse spits van Bayern München werd volgens velen 'beroofd' van een Ballon d'Or en maakt dan ook een grote kans op een uitverkiezing. Lionel Messi, de winnaar van vorig jaar, en Cristiano Ronaldo staan uiteraard ook op de lijst.

De elf spelers die op de shortlist staan: Thiago Alcantara (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kevin de Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Bayern München), Sadio Mané (Liverpool), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Paris Saint-Germain), Sergio Ramos (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool) en Virgil van Dijk (Liverpool).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws