'Ik denk dat Dest relaxed is daar: hij appt me in ieder geval nog steeds terug'

'Ik denk dat Dest relaxed is daar: hij appt me in ieder geval nog steeds terug'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 16:11wo 25-11-2020 om 16:11

Brian Tevreden keek dinsdagavond vol trots naar Sergiño Dest, die tegen Dinamo Kiev zijn eerste treffer namens FC Barcelona aantekende. De voormalig jeugdtrainer van Ajax pikte Dest ooit op bij Almere City en turnde hem op tot vleugelverdediger.

De latere technisch directeur van het Engelse Reading weet nog goed dat hij Dest voor het eerst achterin uitprobeerde, tijdens een jeugdtoernooi in Spanje. "Er was geen andere optie. Ik doe het voor het team, zei hij nog. Nou, hij speelde geweldig", haalt Tevreden herinneringen op in gesprek met het Algemeen Dagblad. De jeugdtrainer zag dat Dest zijn aanvallende bijdrages bleef leveren én dat hij zich met zijn snelheid achterin staande hield. "Dat is nog steeds een groot wapen nu hij bij Barcelona speelt."

Dest bewees dat dinsdagavond in Oekraïne, door op te duiken in het strafschopgebied en te scoren. "Sergiño kómt daar wel als rechtsback in het strafschopgebied. Daar is hij ook goed in. Op zo'n jonge leeftijd al zo goed zijn is mooi maar tegelijkertijd is er ook nog een lange weg te gaan", aldus Tevreden, die echter vertrouwen heeft in de technische staf van FC Barcelona. "Alfred Schreuder (assistent-trainer in Camp Nou, red.) kent hem nog van Ajax natuurlijk en Ronald Koeman was ook geen vreemde voor Ser. Dat is goed voor hem, lijkt me."

De signalen die Tevreden van Dest zelf krijgt, zijn vooralsnog positief. "Ik weet natuurlijk niet hoe het eraan toegaat in de kleedkamer van Barcelona, maar hij appt me in elk geval nog steeds terug", lacht hij. "Ik heb het idee dat hij daar heel relaxed onder is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws