Argentinië in nationale rouw: 'Als ik Senesi zag… God is dood. Zo voelt dat'

Argentinië in nationale rouw: 'Als ik Senesi zag… God is dood. Zo voelt dat'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 19:28wo 25-11-2020 om 19:28

Zeljko Petrovic hoorde na de training van Feyenoord via Marcos Senesi van het overlijden van Diego Maradona. De Argentijnse verdediger had slechts drie woorden nodig: 'God is dood'. Dat stelt de Servische assistent in gesprek met Voetbal International.

Petrovic speelde in het seizoen 1991/1992 kortstondig met Maradona samen bij Sevilla. Pluisje was volgens hem 'een normale gozer, die geen normaal leven kon leiden'. "Na de training gingen Davor Suker en ik weleens koffie drinken. Diego wilde ook komen, maar dat had nogal wat voeten in de aarde. Dan moesten we een café uitzoeken met een achteringang, want voor de deur was het een gekkenhuis. Zo is het altijd gegaan."

Petrovic weet dat Maradona buiten het veld soms net zo onnavolgbaar was als binnen de lijnen. "In Argentinië kijken ze er anders naar. Ik ben er geweest. Er bestaan daar kerken met de afbeelding van Diego. Je gaat straks beelden zien van de begrafenis die je niet kunt geloven. Ik geloof dat het land in nationale rouw zal gaan. Als ik Marcos Senesi zag… God is dood. Zo voelt dat daar."

Voor Petrovic was Maradona misschien wel de beste ooit. "Qua uitstraling komt er eentje in de buurt, Ruud Gullit. Maar hij zei ooit al tegen me: er wordt nooit meer een speler geboren zoals Diego Maradona. Vergeet niet uit wat voor tijd hij komt. Een cameraatje langs het veld. Diego ontsnapte iedere week aan bijna letterlijke moordaanslagen, dat was ongehoord. En dan nog was hij de beste in Buenos Aires, Barcelona, Napels, Sevilla of waar hij dan ook speelde. Als je het mij vraagt, wás hij inderdaad de grootste aller tijden."

"Ik heb ooit gezegd dat er twee spelers zijn die een ploeg zoals Papendrecht 3 kampioen konden maken op het hoogste niveau: Johan Cruijff en Diego Maradona", vervolgt de Feyenoord-assistent tegenover VI. "Zij hadden alles als voetballer: klasse, uitstraling, intelligentie, het totale pakket."

Petrovic hoopt één ding: dat Pluisje niet vergeten wordt. "Straks gelden spelers zoals Ronaldo en Zidane als de beste ooit. Zij waren ook goed, natuurlijk, maar toch geen Diego Maradona. Marcos Senesi heeft gelijk: God is dood."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws