Manchester City naar volgende ronde, Gladbach geeft signaal af aan Real en Inter

Manchester City naar volgende ronde, Gladbach geeft signaal af aan Real en Inter

25-11-2020 20:56
2

Manchester City heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van manager Pep Guardiola had genoeg aan een kleine zege bij Olympiakos. Ook Borussia Mönchengladbach deed goede zaken tegen Shakhtar Donetsk.

Olympiakos - Manchester City 0-1
Manchester City kreeg afgelopen weekeinde een serieuze tik te verwerken in de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur, maar was in de Champions League wel bij de les. De ploeg van Guardiola had geen kind aan Olympiakos, maar Phil Foden en Gabriel Jesus verzuimden de score snel te openen. Na 36 minuten was het alsnog raak voor de Engelse middenvelder. Raheem Sterling legde de bal fraai voor hem klaar: 0-1.

The Citizens verzuimden in de tweede helft door te drukken, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Pas in blessuretijd schoten de Grieken voor het eerst op het Engelse doel. City is met twee duels te spelen in groep C al zeker van een plek in de volgende ronde.

Borussia Mönchengladbach - Shakhtar Donetsk 4-0
Borussia Mönchengladbach is ook heel dicht bij een plekje in de knock-outfase. De koploper van groep B verpletterde Shakhtar Donetsk. Na een overtreding op Marcus Thuram opende Lars Stindl na een kwartier de score uit een strafschop. Nico Elvedi zette de thuisploeg op een verdiende 2-0 door raak te koppen uit een hoekschop. Daarmee was het pleit al beslecht, maar het hoogtepunt moest nog komen.

Breel Embolo scoorde op slag van rust namelijk met een omhaal. Oscar Wendt zorgde voor het slotakkoord toen hij een vrije trap zomaar zag binnenvallen. Gladbach gaat nu met acht punten aan kop in de poule. Shakhtar (vier punten), Real Madrid (vier) en Internazionale (twee) moeten in de achtervolging. Die laatste twee teams komen nog wel in actie woensdagavond.