Van Basten doet suggestie na gemiste kansen Ajax: 'Meedogenlozer dan Traore'

Van Basten doet suggestie na gemiste kansen Ajax: 'Meedogenlozer dan Traore'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 22:02wo 25-11-2020 om 22:02

Marco van Basten zet vraagtekens bij de basisplaats van Lassina Traoré in de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland. De spits miste in de eerste helft een handvol opgelegde kansen, waardoor de twee clubs gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

"Het is positief dat Ajax zoveel kansen creëert op dit niveau, maar het is negatief dat je ze het niet afmaken", stelt Van Basten nuchter vast in de studio van Ziggo Sport. "Je voelt gewoon dat Midtjylland erin blijft geloven. Zolang het niet opgelost is, blijft het riskant. Ajax speelt redelijk goed, maar het is nu vragen om problemen."

Presentator Jack van Gelder is vol onbegrip en vindt het 'onvoorstelbaar' dat Ajax niet heeft gescoord. Naast Traoré miste ook Zakaria Labyad een grote kans. Van Basten moet denken aan bankzitter Klaas Jan Huntelaar. "Die is in dit soort dingen meedogenlozer dan Traoré, maar bij Ajax kiezen voor de laatste omdat hij de toekomst is. Maar gaat het om nú of wil je investeren in de toekomst? Het zal ongetwijfeld een weloverwogen keuze zijn van de trainer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws