Lof voor uitblinkend Ajax-duo, kritiek op wissel Ten Hag: 'Dit moet je niet doen'

Lof voor uitblinkend Ajax-duo, kritiek op wissel Ten Hag: 'Dit moet je niet doen'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 23:26wo 25-11-2020 om 23:26

René van der Gijp en Wim Kieft zijn na Ajax - FC Midtjylland lovend over doelpuntenmakers David Neres en Ryan Gravenberch. Kieft durft de vergelijking tussen Gravenberch en Frenkie de Jong echter nog niet te maken. Ook is er kritiek op het wisselbeleid van trainer Erik ten Hag.

"Dat verschil is heel grot. Nu hebben ze Gravenberch, maar dat duurt even met die jongens", verwijst Kieft bij SBS naar het succesvolle Champions League-seizoen 2018/2019. Van der Gijp vult hem aan. "Hij is veel directer dan De Jong. Bij hem gaat meteen de versneling erin."

Ook Neres krijgt complimenten van het analistenduo. "Hij heeft ruimte nodig. Daarom speelde hij uit bij Real Madrid en Juventus zo goed, dan kan hij z'n meters maken", zegt Van der Gijp. "Hij heeft de diepgang. Dat ontbreekt vaak bij Ajax. Hij was vandaag met afstand de beste speler van het veld."

Neres kon begin vorig jaar een Chinese transfer maken, maar de Braziliaan bleef bij Ajax. Volgens de informatie van Van der Gijp was ook Atlético Madrid geïnteresseerd. "Die Chinezen boden veertig miljoen euro. Ik hoorde dat Atlético er nog wat op gooide. Als hij zo blijft spelen als nu...."

Wissel Ekkelenkamp
Minder enthousiast zijn Van der Gijp en Kieft over de wissel Neres/Jurgen Ekkelenkamp. De jonge middenvelder kreeg slechts een minuutje van Ten Hag, de wedstrijd was al gespeeld.

"Ik vind het vervelend voor die gastjes. Daar word je de hele week mee gepest", zegt Van der Gijp. "Je weet wat ze dan zeggen: goeie wedstrijd, geen fout gemaakt. Hier word je niet blij van. Als hij thuiskomt zegt hij niet: ik heb lekker 45 seconden gespeeld. Dit moet je niet doen joh, het heeft geen zin."

Kieft is het daarmee eens. "Achterlijk is Ten Hag niet. Ik probeer na te gaan waarom hij dat dan doet. Die twee minuutjes kon je nog wel uitspelen. Je staat met 3-1 voor..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws