Ten Hag noemt 'smetje' na verdiende Ajax-zege: 'De jongens waren er boos over'

Ten Hag noemt 'smetje' na verdiende Ajax-zege: 'De jongens waren er boos over'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 23:30wo 25-11-2020 om 23:30

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 23:32wo 25-11-2020 om 23:32

Erik ten Hag kijkt met een tevreden gevoel terug op de Champions League-zege van Ajax op FC Midtjylland (3-1). Ryan Gravenberch krijgt de complimenten, terwijl er geen reden tot paniek is rond Daley Blind.

Ten Hag spreekt van een 'uitstekende wedstrijd' en 'verdiende overwinning'. "Zo zie ik Ajax graag. Onze vorm is stijgende", zegt hij voor de camera van Ziggo Sport. "We zijn weer een stap verder gegaan. Een smetje is de penalty. Daar waren de jongens boos over, ze vonden het absoluut geen penalty. Maar de VAR is er, dus het zal wel zo zijn."

Ajax kwam geen moment in de problemen, maar miste voor rust kans op kans. "Midtjylland probeerde ons onder druk te zetten, maar kreeg het absoluut niet voor elkaar. Dan moet je zelf wel de trekker overhalen. Dat heb ik ook in de rust gezegd. Blijf rustig, als we zo blijven voetballen komen de kansen vanzelf. Na rust zie je dat ze vallen."

Voor de wereldgoal van Gravenberch, de 1-0, had Ten Hag niets dan lof. De achttienjarige middenvelder maakte zijn eerste van het seizoen. "We wisten al dat hij geweldig kan afronden. Hij was ernaar op zoek en nu hij er relaxter in staat lukt het wel. Ja, het was een geweldige goal. Vorig jaar heeft hij ook al mooie goals gemaakt. Het is een kwaliteit van hem."

Blind
In de tweede helft viel Daley Blind uit. De uitblinkende verdediger greep naar zijn hamstring, maar volgens Ten Hag is er geen reden tot paniek. "Er kwam wat kramp opzetten, dus we hebben hem net als Davy Klaassen uit voorzorg gewisseld. Dat is het verstandigst als je zo ver voor staat."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws