Feyenoord kaapte 'Keessie Wonderboy' weg voor neus PSV: 'Meeste perspectief'

Feyenoord kaapte 'Keessie Wonderboy' weg voor neus PSV: 'Meeste perspectief'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 09:26do 26-11-2020 om 09:26

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 09:34do 26-11-2020 om 09:34

Kees van Wonderen kijkt donderdagavond met speciale belangstelling naar de Europa League-wedstrijd tussen CSKA Moskou en Feyenoord. De huidige trainer van Go Ahead Eagles zette zich in het verleden op de kaart door als Feyenoord-speler twee keer te scoren tegen de Russische ploeg, waardoor de Rotterdamse club doorging in de Europa Cup.

Het was de doorbraak van Van Wonderen in het shirt van Feyenoord. "De Telegraaf kopte de volgende ochtend 'Keessie Wonderboy' en zo is toen die bijnaam ontstaan", begint Van Wonderen in gesprek met De Telegraaf

De Feyenoord-trainer destijds, Arie Haan, wist Van Wonderen te overtuigen om voor Feyenoord te kiezen. "Ik was een van de eerste spelers die kon profiteren van het Bosman-arrest", aldus Van Wonderen. "Bij NAC had ik een aflopend contract en dus kon ik transfervrij vertrekken. Ik had een gesprek met Haan en de leiding van Feyenoord. Maar aan het eind van het gesprek was ik wel zo eerlijk om te zeggen dat ik ook nog een gesprek bij PSV had. Die club wilde me ook hebben."

Van Wonderen voerde een gesprek met Dick Advocaat en Frank Arnesen, destijds werkzaam voor PSV. "Feyenoord ging er al van uit dat het PSV zou worden. Maar ik koos voor Feyenoord omdat Haan mij het meeste perspectief bood. Hij zag mij als een belangrijke speler voor de basis. Advocaat en Arnesen zagen in mij meer een twaalfde man."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws