Eredivisie-club informeerde naar Haaland: 'Prijs tussen vijf en zes miljoen euro'

Eredivisie-club informeerde naar Haaland: 'Prijs tussen vijf en zes miljoen euro'

26-11-2020 10:03 Laatste update: 10:37
29

Erling Haaland stond in het verleden hoog op het verlanglijstje van sc Heerenveen. Dat geeft Karel Brandsma, hoofd scouting van de club uit Friesland, aan. De Noor bleek uiteindelijk te duur.

Heerenveen had Haaland al op het oog toen de spits nog in Noorwegen speelde. "Maar de prijzen voor spitsen zijn buitengewoon hoog en als je dat al doet, is het zeer risicovol", begint Brandsma aan bij Radio Camataru. "Op dit moment kunnen wij een groot aantal spitsen niet meer betalen."

Afonso Alves was in het verleden een van de spitsen die grote indruk maakte in het Abe Lenstra Stadion. "We hebben 4,5 miljoen euro betaald voor Alves, de club heeft daar ook geweldige resultaten mee bereikt", vervolgt Brandsma. "Maar aan dat soort bedragen kunnen wij op dit moment niet meer denken. We hebben Haaland in Noorwegen wel gezien bij Molde. Ik heb hem zelf ook zien spelen."

"Maar toen we voorzichtig gingen informeren, werd er een prijs genoemd tussen de vijf en zes miljoen euro. Voor een spits van zeventien jaar", aldus Brandsma. "Hij is voor acht miljoen naar Red Bull Salzburg gegaan, tegen dat soort bedragen kunnen wij niet op."